Bewegingscoach Daan richtte zijn eigen PT studio op

26/02/2021

Een tijdje terug volgde Daan bij het Centrum voor Avondonderwijs de cursus Functional Trainer. Na het afronden van de cursus richtte hij zijn eigen PT studio The Attic op. Zijn honger naar kennis was echter nog niet gestild. Hij besloot ook te gaan voor het PT-certificaat van de Aventuz Academy. Wij polsten naar zijn ervaringen tijdens de verschillende modules.
 
Totaal ander beeld van personal training
“PT is natuurlijk een vrij beroep, maar het is toch belangrijk dat je gecertificeerd bent. Zo ben je zeker van je eigen kunnen en je laat je klanten zien dat je moeite hebt gedaan. Het is een bewijs dat je weet waar je mee bezig bent. Anders ga je louter teren op je eigen ervaring. Ik heb ondervonden dat je enorm veel bijleert op zo'n cursus, en deze opleiding van Aventuz was zeer intens qua nieuwe informatie. Het heeft me een totaal ander beeld over personal training gegeven, vergeleken met de klassieke methodes.”
 
Merkbare resulaten
“Na elke module maak je een post-course opdracht. Alles wat je hebt geleerd, leg je in deze opdrachten uitleggen op video, zodat klanten het begrijpen. Op basis daarvan quoteren de mastercoaches en dan zien ze of je het door hebt of niet."
 
"Ik ben meteen begonnen de nieuwe technieken toe te passen op klanten en de eerste resultaten zijn er al. Ik zie dat het mijn klanten enorm helpt in hun bewegen en positieve veranderingen aanbrengt aan hun lichaam. Iedereen is heel gemotiveerd om de oefeningen te doen, deels omdat het bewegingspatronen zijn die (nog) onbekend zijn. Je begint met een volledige screening, zodat je weet wat er gaande is in het lichaam van jouw klant en waar we op moeten gaan trainen. Later wordt er een herscreening gedaan, zodat we kunnen aantonen dat er veranderingen teweeg zijn gebracht in het lichaam.
 
Deel van een community
“Als je een nieuwe opleiding zoekt en het geld ervoor over hebt, zou ik zeker niet besparen en gaan voor de Aventuz opleiding, omdat je er enorm veel voor terug krijgt. Hetgeen je eruit haalt van kennis en nieuwe oefenvormen is het zonder twijfel waard. Vanaf het begin, wanneer je aankomt op de lessen, tot op het laatste moment is alles tot in de puntjes verzorgd qua setting, eten en drinken. De begeleiding door de mastercoaches is uitstekend en geen moment kom je iets tekort. Het is ook niet zo dat je de opleiding volgt en that’s it. Nee, je kan steeds vragen blijven stellen aan eender welke mastercoach. Je blijft in contact en ze helpen je voortdurend verder.”
 
Zie hoe het tegenwoordig gaat met Daan's The Attic op Facebook of Instagram. Sta je te popelen om er ook in te vliegen als personal trainer? Schrijf je dan snel in voor de opleiding Personal Trainer van Aventuz!


relatedBlogs

Personal trainer Emilie deelt haar ervaring met de Aventuz-opleiding

Van topsporter naar personal trainer

Welk materiaal heb je nodig voor je eigen fitnessruimte?previousLabel

Hoe verkoop je jezelf als personal trainer - 4 tips

nextLabel

Van topsporter naar personal trainer

relatedCourses


Intake en functional screening

Elke module is een stap dichter naar jouw toekomst als PT.

Anatomie en Fascia-release

Met de opleiding Anatomie en Fascia-release bereik jij snel jouw goals.

Corrective exercises

Kies nu voor de praktijkgerichte opleiding Corrective exercises!

Functional Movements

Ga voor de job die je écht wilt! Dit is jouw kans om te starten als PT.

Strength en conditioning

Kies voor high-quality education en goede vibes met de groepslessen Strength en conditioning.

courseMaterial


BodyTrading Personal Coach Set

790.50

buyMaterial

studyCategories


Sport

Gezonde Voeding

Coaching

blogTags


Opleiding personal trainerPersonal coachingFunctional movementCorrective exercisesNutritionLifestyleIntakeStrengthConditioningAnatomieGezondheidHealthy lifestyleGezond etenFitness

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0