Hoe verkoop je jezelf als personal trainer - 4 tips

26/02/2021

Zelfstandig als personal trainer aan de slag gaan en je eigen praktijk oprichten heeft heel wat voordelen. Je bent je eigen baas en beslist zelf wie, wanneer en hoe je coacht. Het biedt je een enorme vrijheid. Bovendien kan het je serieus wat opbrengen. Daarom is het ook een populaire beroepskeuze en zal je wel wat concurrentie hebben. Je weet dus maar best hoe je jezelf verkoopt om nieuwe klanten aan te trekken.
 
Ervoor zorgen dat klanten blijven terugkomen hangt volledig af van je lessen en de moeite die je erin steekt. Als je een kwaliteitsvolle PT-opleiding volgt, komt dat ongetwijfeld in orde. Maar het aantrekken van die eerste paar klanten is vaak wat moeilijker. Daarom hebben we hier een paar tips waarmee jij een vliegende start maakt in de fitnessbranche.
 
Tip 1: Bied een gratis proefperiode aan
Mensen houden van het woord GRATIS. Een gratis aanbieding is moeilijk te weerstaan. Het aanbieden van een gratis voorproefje is dan ook de snelste manier om je eerste klanten te krijgen. Wanneer ze naar je toe komen voor de proefperiode, haal jij meteen alles uit de kast om ze te tonen waarom ze terug moeten komen naar jou, en waarom het de moeite waard is om voor te betalen.
 
Tip 2: Maak een goede eerste indruk
Onderschat nooit de waarde van mond-tot-mondreclame. Het is ontzettend goed om op een organische manier klanten te werven. Maak een goede eerste indruk in die eerste les die je geeft. Zorg dat je professioneel en enthousiast overkomt. Je toewijding zal klanten inspireren om hun vrienden over jou te vertellen. En zo gaat de bal al snel aan het rollen!
 
Tip 3: Zorg voor een paar testimonials
Nadat je een paar klanten hebt die tevreden zijn met jou als PT, kan je vragen of ze iets over hun positieve ervaring willen zeggen. Een getuigenis bewijst je bekwaamheid als PT, waardoor je meteen aantrekkelijker wordt voor andere potentiële klanten. Zodra je een paar goede testimonials hebt, kan je ze op je website of op je sociale media zetten. Blijf daarna regelmatig testimonials vragen en posten.
 
Tip 4: Toon dat je sociaal en open bent
Klanten willen een personal trainer waarbij ze zich op hun gemak voelen en waarmee ze vlot kunnen omgaan. Dat kan je online tonen door actief te zijn op sociale media en bijvoorbeeld nuttige video’s te posten. Zo toon je tegelijkertijd dat je weet waar je mee bezig bent én laat je zien wat voor iemand je bent.
 
Een bonustip is het versturen van wekelijkse of maandelijkse e-mails naar al je klanten, of het plaatsen van een wekelijkse blog op je website. 
 
De bovenstaande tips zullen ervoor zorgen dat mensen sneller contact met je zullen opnemen om zich door jou te laten coachen. Waar wacht je nog op? Tijd om je marketing naar een hoger niveau te tillen!


relatedBlogs

Wie kan er een goede personal trainer worden?

Rudy volgde de opleiding Personal Trainer om zijn klanten nog beter te helpen

Personal trainer Emilie deelt haar ervaring met de Aventuz-opleidingpreviousLabel

Personal trainer Emilie deelt haar ervaring met de Aventuz-opleiding

nextLabel

Bewegingscoach Daan richtte zijn eigen PT studio op

relatedCourses


Intake en functional screening

Kies voor high-quality education en goede vibes met de groepslessen Intake en functional screening.

Anatomie en Fascia-release

Snel je PT-certificaat behalen tijdens energieke groepslessen?

Corrective exercises

Een erkend certificaat behalen samen met andere sportfanaten?

Functional Movements

Ga voor de job die je écht wilt! Dit is jouw kans om te starten als PT.

Strength en conditioning

Ga voor de job die je écht wilt! Dit is jouw kans om te starten als PT.

courseMaterial


BodyTrading Personal Coach Set

790.50

buyMaterial

studyCategories


Sport

Gezonde Voeding

Coaching

blogTags


Opleiding personal trainerPersonal coachingFunctional movementCorrective exercisesNutritionLifestyleIntakeStrengthConditioningAnatomieGezondheidHealthy lifestyleGezond etenFitness

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0