Personal trainer Emilie deelt haar ervaring met de Aventuz-opleiding

25/02/2021 Thomas Verlinden

Emilie volgt de opleiding Personal Trainer van de Aventuz Academy. De eerste 4 modules heeft ze al afgerond en ze kijkt vol verwachting uit naar de volgende 2 modules. Ondertussen past ze haar nieuwe kennis dagelijks toe als personal trainer bij het multidisciplinaire centrum Body Point in Londerzeel. We vroegen haar hoe ze bij de Aventuz Academy terecht is gekomen en hoe zij de opleidingen ervaren heeft.
 
Van competitief tenniser tot personal trainer
"Sport is altijd mijn passie geweest. Van jongs af aan wist ik al dat ik iets in die richting wou doen. Ik heb altijd op een vrij hoog niveau getennist en meegedaan met competities. Doordat ik niet altijd op de juiste manier begeleid ben geweest, heb ik daarbij veel blessures opgelopen. De meeste blessures zijn echter te vermijden door op een correcte manier te sporten. Als personal trainer wil ik mee helpen om zoveel mogelijk mensen op een verantwoorde en pijnvrije manier te laten bewegen. Dat is altijd mijn doel geweest, vanuit mijn ervaring van vroeger."
 
Geen seconde getwijfeld
"Na het middelbaar was de bacheloropleiding Sport en Beweging voor mij een logische keuze. Tijdens mijn stage werd het duidelijk dat ik met een diverse doelgroep wil werken. Terwijl ik nog studeerde volgde ik bij Johan Gerets een tweedaagse opleiding. Ook al was dat maar één weekend, voor mij was het echt mindblowing. Ik was toen nog jong en vrij onervaren, dus was ik overladen met informatie. Voor mij stond het vast: ik wil iets in die aard gaan doen. Toen Johan een tijdje later begon met Aventuz Academy heb ik geen seconde getwijfeld en me meteen ingeschreven. Ik zag dat het veel uitgebreider ging zijn dan de eerste keer en dat ze ook in 6 modules werken waardoor je voldoende tijd hebt ertussen om de leerstof te verwerken. Voor mij was dat toch wel een belangrijke reden."
 
"Intussen heb ik al 4 van de 6 modules doorlopen en ik heb al enorm veel bijgeleerd. Het is echt het complete plaatje. Je doorloopt alle stappen om iemand op een perfecte, verantwoorde manier te begeleiden, van het eerste contact met de klant tot het corrigeren van foute bewegingen. Ik denk niet dat er veel opleidingen zijn die zo'n volledig programma aanbieden."
 
De screening is essentieel
"Momenteel werk ik als personal coach bij Body Point in Londerzeel. Dat is een multidisciplinair centrum, waarbij ik samenwerk met twee kinesisten en een diëtiste (en binnenkort ook een psycholoog). We zijn een jong team met als doel om zoveel mogelijk mensen te helpen met een gezonde levensstijl. Ik merk dat ik enorm veel van wat ik bij Aventuz geleerd heb, kan gebruiken tijdens het begeleiden van onze klanten. De eerste module (Screening & Intake) maakt bijvoorbeeld een enorm verschil. Je kan iemand niet goed begeleiden als je geen screening hebt gedaan. Je moet weten hoe ze bewegen en op basis daarvan ga je verder."
 
"Waar Aventuz ook heel hard op inzet zijn dysfunctions. Veel mensen maken foute bewegingen tijdens het sporten. Wij gaan die foute bewegingen corrigeren door hen de fout te laten tegenwerken met de beweging zelf. Dat vond ik super interessant, en dat maakt ook het verschil met andere opleidingen. Je krijgt ook veel therapie-oefeningen waar je direct mee aan het werk kunt met je klanten. De mastercoaches leggen daarbij gedetailleerd uit waar de oefeningen goed voor zijn en in welke situatie je ze kan toepassen. Daardoor kan je achteraf zelf creatief zijn en variaties zoeken, aangepast aan de unieke situatie van je klanten."
 
Een aanrader?
"Zeker en vast. Persoonlijk vind ik het wel belangrijk dat je al wat achtergrondinfo hebt. Er komt veel anatomie in, dus het is handig als je al wat van het lichaam kent. Ervaring als PT is ook mooi meegenomen. Los daarvan is het een diverse groep. Er zijn mensen bij die nog geen ervaring hebben, maar er zijn er ook die al jaren een eigen praktijk hebben en die al ervaring hebben met topsporters bijvoorbeeld. Het is dus zeker wel een opleiding voor iedereen. Maar ik vind het wel een hoog niveau, dus is goede achtergrondkennis zeker nuttig."
 
Neem zeker eens een kijkje op de professionele instagram van Emilie (@emilievandermaeten) en die van Bodypoint (@bodypoint_londerzeel). Sta jij ook te springen om mensen te helpen pijnvrij te sporten? Schrijf je dan snel in voor de opleiding Personal Trainer van de Aventuz Academy!
 
 


relatedBlogs

Hoe verkoop je jezelf als personal trainer - 4 tips

Bewegingscoach Daan richtte zijn eigen PT studio op

Van topsporter naar personal trainerpreviousLabel

Wie kan er een goede personal trainer worden?

nextLabel

Hoe verkoop je jezelf als personal trainer - 4 tips

relatedCourses


Intake en functional screening

Ga voor de job die je écht wilt! Dit is jouw kans om te starten als PT.

Anatomie en Fascia-release

De praktijk leren in de lessen, en dezelfde week nog op je klanten toepassen?

Corrective exercises

Een erkend certificaat behalen samen met andere sportfanaten?

Functional Movements

Een erkend certificaat behalen samen met andere sportfanaten?

Strength en conditioning

Elke module is een stap dichter naar jouw toekomst als PT.

courseMaterial


BodyTrading Personal Coach Set

790.50

buyMaterial

studyCategories


Sport

Gezonde Voeding

Coaching

blogTags


Opleiding personal trainerPersonal coachingFunctional movementCorrective exercisesNutritionLifestyleIntakeStrengthConditioningAnatomieGezondheidHealthy lifestyleGezond etenFitness

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0