Van topsporter naar personal trainer

13/04/2021

Na een succesvolle internationale carrière als professionele volleybalster wil Angie Bland nu haar passie voor sport en gezondheid inzetten om mensen te begeleiden bij het sporten. Ze volgde de volledige PT-opleiding bij Aventuz Academy en gaat binnenkort zelfstandig van start. In dit blogbericht deelt ze haar verhaal.
 
“Veertien jaar lang heb ik internationaal volleybal gespeeld op topniveau, onder andere bij de Yellow Tigers, het nationale team van België. Tijdens de laatste twee jaren ben ik gaandeweg beginnen studeren. Op het moment dat ik me had ingeschreven voor mijn studie kwam de Aventuz Academy naar boven. Ik kende Johan al van tijdens mijn professionele sportcarrière, en ik merkte dat hij altijd met interessante nieuwe oefeningen en ideeën naar buiten kwam. Ik wou dus absoluut mee op deze trein springen, ondanks dat ik al een andere studie was begonnen.”
 
Een korte en krachtige opleiding
“Aventuz sluit helemaal aan bij wie ik ben en waar ik voor sta. Ik ben altijd heel geïnteresseerd geweest in het lichaam en beweging. Als atleet heb ik zelf blessures gehad. Gelukkig ben ik met de juiste mensen in contact gekomen die het steeds tot een goed einde wisten te brengen. Dat fascineert me enorm, maar om nu nog 5 jaar te studeren om kiné te worden, is wat onrealistisch. Een opleiding zoals die van Aventuz, die specifiek gericht is op bepaalde zaken, sluit daarom perfect aan bij mijn wensen. Voor mij was dat dé motivatie om de opleiding te volgen.”
 
Bewijs van je expertise
“PT worden is vandaag nog niet erkend. Iedereen kan PT worden. Toch is het belangrijk om een minimum aan know-how en een bewijs te hebben dat je een bepaalde opleiding achter de rug hebt vooraleer je van start gaat.”
 
De modules volgen naadloos op elkaar
“Bij de modules 1 tot en met 4 is er duidelijk een rode draad. Ze volgen goed op elkaar. In de eerste module (Intake en Screening) ga je kijken waar de problemen liggen. In modules 2, 3 en 4 leer je die problemen doeltreffend aanpakken."
 
"Module 5: Strength & Conditioning gaat verder dan de vorige 4 modules. Het is perfect voor de mensen die meer willen weten over kracht. Vooral als je naar High Performance wilt werken, of met topatleten of mensen die liever via het klassieke beeld willen werken, is deze module essentieel. Je leert o.a. hoe je aan planning en periodisering kan gaan doen. En je gaat op lange termijn kijken, wat belangrijk is als je met mensen werkt binnen of buiten het seizoen." 
 
Soms is het onderliggende probleem mentaal
“De 6de module Nutrition & Lifestyle is echt life changing. Tijdens deze module heb ik veel dingen gezien die ik zelf nog niet wist, en ik ben altijd al vrij bewust bezig geweest met mindset en healthy lifestyle. Maar als je met experts uit het domein praat, komen er altijd zaken aan het licht die je nog niet wist. Ik heb daar heel veel aan gehad. Je stapt volledig weg van het fysieke, waardoor je tot de vaststelling komt dat bepaalde problemen in het lichaam geen fysieke oorzaak hebben. Het onderliggende probleem kan ook mentaal zijn. In deze module krijg je de wetenschappelijk onderbouwde kennis om die problemen aan te pakken. Het is vrij theoretisch, maar er zijn genoeg praktische voorbeelden, van ademhalingsoefeningen tot meditatie. Het is echt de bedoeling om eens uit je comfortzone te stappen.”
 
Weg van het klassieke verhaal
“Als ik in het begin van mijn sportcarrière had geweten, wat ik nu weet, dan had ik veel blessures kunnen vermijden. Zo is het met veel dingen, ook met voeding bijvoorbeeld. Als je kijkt naar wat we vroeger aten, vergeleken met nu, dan is dat helemaal anders. Er zijn zoveel nieuwe inzichten.” 
 
“Iedereen die geïnteresseerd in een PT-opleiding kan bij de Aventuz Academy terecht. De opleiding is wel anders dan het klassieke verhaal. Je leert dingen die je in ‘normale’ PT-opleidingen niet gaat tegenkomen. Vooral alles wat met functional movement te maken heeft, is anders dan de klassieke opleidingen. Daarbij hanteren ze bij Aventuz een unieke manier om zwakheden weg te werken, door te gaan kijken op functioneel vlak, met de fascia release, de corrective exercises en de functional movements. Die technieken vind je niet meteen bij andere opleidingen en zorgen ervoor dat je het risico op blessures extreem verlaagt.”
 
Sta je te popelen om net als Angie de stap naar een carrière als PT zetten? Schrijf je dan snel in voor de volgende lessenreeks!
 
Wil je de professionele carrière van Angie verder volgen? Je kan haar terugvinden op instagram @abland84.


relatedBlogs

Welk materiaal heb je nodig voor je eigen fitnessruimte?

Wie kan er een goede personal trainer worden?

Bewegingscoach Daan richtte zijn eigen PT studio oppreviousLabel

Bewegingscoach Daan richtte zijn eigen PT studio op

nextLabel

Hoe je mood beïnvloedt wat je eet en andersom

relatedCourses


Intake en functional screening

Met de opleiding Intake en functional screening bereik jij snel jouw goals.

Anatomie en Fascia-release

Kies nu voor de praktijkgerichte opleiding Anatomie en Fascia-release!

Corrective exercises

Elke module is een stap dichter naar jouw toekomst als PT.

Functional Movements

Elke module is een stap dichter naar jouw toekomst als PT.

Strength en conditioning

Wil je een praktijkgerichte opleiding volgen bij professionele mastercoaches?

courseMaterial


BodyTrading Personal Coach Set

790.50

buyMaterial

studyCategories


Sport

Gezonde Voeding

Coaching

blogTags


Personal trainerPersonal coachAventuz academyPT academyFascia releaseStrength and conditioningAnatomieNutritionHealthy lifestyleGezonde voedingIntakegesrpekFunctional screeningFunctional movementsCorrective exercises

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0