Welk materiaal heb je nodig voor je eigen fitnessruimte?

27/04/2021 Thomas Verlinden

We moeten je niet vertellen dat het als PT handig is om een eigen fitnessruimte ter beschikking te hebben waar je jouw cliënten optimaal kan begeleiden, of waar je bijvoorbeeld online workout-video’s kan opnemen. Steeds meer alternatiever voor de klassieke fitnesszaal steken de kop op. Maar hoe richt je zo’n fitnessruimte best in? In dit artikel geven we je alvast enkele opties mee om je fitnessruimte optimaal uit te rusten.
 
Nieuw fitnessapparatuur kopen is een van de belangrijkste investeringen die je als PT hoogstwaarschijnlijk gaat moeten maken. Als je voor het eerst fitnessapparatuur gaat kopen, is het belangrijk dat je de juiste apparatuur aanschaft voor wat je wilt bereiken en dat je ook waar voor je geld krijgt. Zorg daarvoor eerst en vooral dat je bij een betrouwbare (online) winkel je fitnessinkopen gaat doen. Om onze cursisten topmateriaal te voorzien werken we samen met de e-shop BeautyBlue, waar je al het nodige fitnessmateriaal kan kopen.
 
Het eerste wat we aanraden is de aanschaf van een goede set gewichten. Gewichten zijn multifunctioneel. Je traint er je armen, benen, dijspieren en buikspieren mee. Ze kunnen worden gebruikt voor cardio- en krachttraining. Ze kunnen spieren opbouwen of vet verminderen. En in vergelijking met andere fitnessaccessoires zijn ze vrij betaalbaar. Om te beginnen raden we je aan om een paar ruimtebesparende, verstelbare kettlebells te kopen. Je switch de kettlebell eenvoudig van 8 kg, 10 kg, 12 kg en 16 kg. Dit soort verstelbare halters zorgen ervoor dat je altijd de juiste gewichten in huis hebt voor je cliënt, terwijl je heel wat plaats uitspaart. Je kan natuurlijk ook voor een klassieke halterset gaan, die door hun compacte vorm iets handiger zijn. Veel PTs kiezen ervoor om een set medicine balls aan te schaffen. Bij oefeningen met een medicine ball worden verschillende spiergroepen tegelijkertijd getraind. Ze zijn ideaal om de schouders en de armen te trainen en om de flexibiliteit te verhogen. Met een set van 3 ballen van verschillende gewichten kom je al heel ver.
 
Vanaf dat je de juiste gewichten hebt voor verschillende soorten workouts, is het tijd om te kijken naar specifiekere behoeftes. Afhankelijk van hoe jij je fitnessruimte wil inrichten en hoeveel plaats je ter beschikking hebt, zal je andere apparatuur nodig hebben. Heb je veel ruimte? Investeer dan in een power rack, een crosstrainer, een airbike of een loopband. Heb je een kleinere fitnessruimte? Overweeg dan een balance ball, een gewichtsvest of een set weerstandsbanden. Als je niet goed weet wat het best bij jou past, bekijk dan het volledige Personal Coach pakket dat we speciaal hebben samengesteld voor beginnende PTs.


relatedBlogs

Rudy volgde de opleiding Personal Trainer om zijn klanten nog beter te helpen

Bewegingscoach Daan richtte zijn eigen PT studio op

Hoe verkoop je jezelf als personal trainer - 4 tipspreviousLabel

Top 4 eigenschappen van een succesvolle personal trainer

nextLabel

Bakken is gezond! En wel om deze redenen

relatedCourses


Intake en functional screening

Ga voor de job die je écht wilt! Dit is jouw kans om te starten als PT.

Anatomie en Fascia-release

Wil je een praktijkgerichte opleiding volgen bij professionele mastercoaches?

Corrective exercises

Kies nu voor de praktijkgerichte opleiding Corrective exercises!

Functional Movements

High focus & high energy: tijdens de lessen Functional Movements gaat het er hard aan toe!

Strength en conditioning

Kies nu voor de praktijkgerichte opleiding Strength en conditioning!

courseMaterial


BodyTrading Personal Coach Set

790.50

buyMaterial

studyCategories


Sport

Gezonde Voeding

Coaching

blogTags


Opleiding personal trainerPersonal coachingFunctional movementCorrective exercisesNutritionLifestyleIntakeStrengthConditioningAnatomieGezondheidHealthy lifestyleGezond etenFitness

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0