Wie kan er een goede personal trainer worden?

23/02/2021

Deze vraag houdt je misschien al een tijdje bezig. Je hebt gehoord van een vriend die gestart is als personal trainer en je overweegt zelf PT te worden. Of je ziet personal trainers in je omgeving en denkt: hé dat kan ik ook! Je vraagt je alleen af wie er juist in aanmerking komt om een succesvolle personal trainer te worden. Het antwoord is simpel: iedereen!
 
De juiste instelling is wel cruciaal. Zoals de meeste dingen in het leven is het niet gemakkelijk om een bevredigende carrière op te bouwen zonder er eerst tijd en moeite in te steken. Wie echter bereid is om zich volledig in te zetten voor zijn droomjob en zijn toekomst in fitness, kan 100% zeker een succesvolle personal trainer worden. Een positieve instelling en mentaliteit zijn een goed begin. Daarnaast is het belangrijk om veerkrachtig te zijn en je motivatie niet te laten afbreken door twijfels. Daarom hebben we een lijstje opgesteld met redenen om te blijven gaan als je het gevoel hebt dat je de handdoek in de ring wilt gooien.
 
Ben ik te oud om PT te worden?
Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende twijfel waarmee mensen worstelen als ze een carrière als PT overwegen. Het is ook de grootste mythe van allemaal, en het antwoord is nee, hoogstwaarschijnlijk niet! Maar liefst 68% van de personal trainers is tussen 25-44 jaar oud, en meer dan een kwart van hen is ouder dan 45. Leeftijd is slechts een cijfer.
 
Ga ik wel werk vinden?
Sportscholen hebben dit jaar een moeilijke weg afgelegd: ze openen en sluiten sneller dan dat je een push-up kunt doen. Maar zoals zoveel dingen is ook de wereld van de personal trainers enorm geëvolueerd in het licht van de pandemie en het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om virtueel lessen te geven aan het brede publiek van mensen die fit willen blijven. Sommige PT's beweren zelfs dat ze online meer succes hebben dan in real life.
 
Is de sector gedomineerd door mannen?
Nee hoor. Ook voor vrouwen zijn er veel en goede carrièremogelijkheden in de fitnessbranche. Genderinclusiviteit heeft de afgelopen 20 jaar een lange weg afgelegd en de vraag naar vrouwelijke personal trainers is hoog.
 
Moet je extreem gespierd zijn om PT te worden?
Als je jezelf deze vraag al hebt gesteld, ben je niet de enige. De fitnessindustrie kan wel eens vervreemdend zijn als je niet dat perfecte, slanke, gespierde lichaamstype hebt dat overal op sociale media en in reclamespotjes wordt getoond. Weet dat in de huidige fitnessmarkt er klanten zijn van alle leeftijden en levensfasen op zoek naar een even gevarieerd aanbod van trainers bij wie ze zich op hun gemak kunnen voelen om hun persoonlijke doelen te bereiken. Dus nee, je hoeft niet 'gespierd' te zijn om een personal trainer te zijn!
 
Twijfels over het beginnen van een nieuwe carrière zijn volledig normaal. Het is een grote stap en het brengt onzekerheden met zich mee. Maar weet dan bijna al die onzekerheden ongegrond zijn. Met genoeg motivatie en doorzettingsvermogen, en met de juiste begeleiding kan iedereen het maken als PT.


relatedBlogs

Welk materiaal heb je nodig voor je eigen fitnessruimte?

Hoe verkoop je jezelf als personal trainer - 4 tips

Personal trainer Emilie deelt haar ervaring met de Aventuz-opleidingpreviousLabel

Rudy volgde de opleiding Personal Trainer om zijn klanten nog beter te helpen

nextLabel

Personal trainer Emilie deelt haar ervaring met de Aventuz-opleiding

relatedCourses


Intake en functional screening

Kies nu voor de praktijkgerichte opleiding Intake en functional screening!

Anatomie en Fascia-release

Met de opleiding Anatomie en Fascia-release bereik jij snel jouw goals.

Corrective exercises

Met de opleiding Corrective exercises bereik jij snel jouw goals.

Functional Movements

De praktijk leren in de lessen, en dezelfde week nog op je klanten toepassen?

Strength en conditioning

Volg energieke praktijklessen en ga voor de top met de opleiding Strength en conditioning!

courseMaterial


BodyTrading Personal Coach Set

790.50

buyMaterial

studyCategories


Sport

Gezonde Voeding

Coaching

blogTags


Opleiding personal trainerPersonal coachingFunctional movementCorrective exercisesNutritionLifestyleIntakeStrengthConditioningAnatomieGezondheidHealthy lifestyleGezond etenFitness

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0