Welkom bij het avontuur van je leven!


Zit het ondernemerschap in jouw bloed en begint het al te kriebelen als je eraan denkt om zelfstandig te beginnen als personal trainer? Wij zijn ook ondernemers en weten uit eigen ervaring welke voordelen het ondernemerschap kent. Wij zullen hier de belangrijkste toelichten.

1. Je bent je eigen baas

Veel mensen denken er over na om een eigen praktijk te starten, zodat ze eindelijk alles op hun ‘eigen manier’ kunnen doen. Je bepaalt je eigen uren, welke klanten je aanneemt, welke technieken je ze aanleert en hoe je ze helpt. Dit is een goede reden om voor jezelf te beginnen. Vraag vooral informatie aan ervaren trainers die veel kennis en ervaring hebben opgebouwd. Hoe hebben zij het aangepakt?

2. Financiële onafhankelijkheid

Gemiddeld verdienen zelfstandigen meer dan mensen in loondienst. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor veel zaken: opleidingen, pensioen, verzekeringen en sparen voor de mindere tijden. Daarom is het belangrijk vooral te investeren in jouw praktijk. Deze investeringen zijn zeker de moeite waard!

3. Alles zelf in de hand

Als je in loondienst werkt bepalen anderen vaak jouw toekomst. Bij jouw eigen praktijk doe je dat zelf. Het grote voordeel is dat je je eigen sterke punten kent en hier zo goed mogelijk gebruik van maakt. Niemand hoeft je straks nog toestemming te geven om een andere keuze te maken. Zie je ergens een gat in de markt of een mooie kans? Dan bent totaal vrij om daar iets mee te doen!

4. Je bent sneller en flexibeler

Doordat je alles zelf bepaalt, kan je meteen mee evolueren met nieuwe trends in de fitnesswereld. Een nieuwe dieet dat super efficiënt blijkt of nieuwe oefeningen die je jouw klanten wilt aanleren bij het coachen? Jij kiest zelf wat je toepast en wat jij denkt dat goed werkt voor jouw klanten. Als je een kleine zelfstandige bent kan je veel sneller beslissingen nemen en staat er maar weinig vast. Je bent eigen baas. Op deze manier kan je direct inspelen op nieuwe trends en mogelijkheden.

5. Je bent meer in balans

Veel mensen in loondienst staan iedere dag in de file en frustraties lopen op. Als ondernemer bepaal je zelf wanneer en vooral waar je gaat beginnen. Dit kan thuis, in je garage of ergens anders in jouw woonplaats. Bovendien bepaal jij zelf de werktijden.

6. Je bent een avonturier

Het ondernemerschap vraagt nieuwsgierigheid. Je neemt een stap die de meeste mensen uit onzekerheid niet zullen nemen. Maar realiseer dat meer dan honderdduizend mensen ieder jaar deze stap nemen. Je bent dus nooit alleen! Zoek netwerken met ondernemers op en ga dit avontuur aan!

Voor ons is iedere ondernemer een echte avonturier!

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0